У силовому блоці білорусі назріває конфлікт

image
Назар Тарадюк / 09.05.2024 / 0 Коментарів

Події в правоохоронній системі білорусі привернули увагу громадськості до конфлікту, що розростається між заступником глави Міністерства Внутрішніх Справ, Миколою Карпенковим, і главою цього відомства, Іваном Кубраковим.

Чутки про бажання Карпенкова виділити Внутрішні війська в окрему структуру стали приводом для сварки між ним і главою МВС. На початку лютого він висловив свої побоювання щодо можливості зіткнення інтересів міністерства і внутрішніх військ, а також щодо можливого порушення стосунків між командувачем і міністром внутрішніх справ.

Однак, незважаючи на цей конфлікт, Карпенков не упустив можливості висловити свою підтримку Кубракову, називаючи його «дуже великим начальником». Але можливі амбіції Карпенкова не обмежуються внутрішніми тертями. Його відкрите захоплення «вагнерівцями» і популяризація символіки терористів викликали критику з боку лукашенка.

Під час наради із силовими структурами самопроголошений президент білорусі застеріг від «декого», чиє спілкування з «вагнерівцями» стало приводом для занепокоєння.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *