У Волинській ОДА запевняють – погодження з Луцькрадою на маршрут №150 не потрібне

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Волинській ОДА запевняють – погодження з Луцькрадою на маршрут №150 не потрібне
image
Оля Коновалова / 11.11.2021 / 0 Коментарів

Волинська облдержадміністрація не зверталася за погодженнями Луцької міської ради щодо відновлення маршруту №150, бо він не є новостворений.

Про це t1.ua розповіли в Департаменті інфраструктури ОДА.

Нагадаємо, 5 листопада відновили рух автобусів маршрутом №150, який сполучає Підгайці та Луцьк. Проте в міській раді Луцька заявили, що цей маршрут мав бути погоджений з посадовцями муніципалітету.

У департаменті інфраструктури кажуть, що до них неодноразово зверталися мешканці Луцької та Підгаєцької громад з проханням знайти перевізника на маршрут №150.

Певний час знайти перевізника не вдавалось, тому цей маршрут тимчасово не обслуговувався, але не був закритим або ліквідованим. 

З часом один з підприємців звернувся з проханням укласти тимчасовий договір, і відповідно до чинного законодавства в Департаменті йому надали дозвіл на обслуговування даного маршруту на три місяці.

"На наступний конкурс вчергове внесуть даний маршрут. Сподіваємося, що на цей раз зголоситься перевізник, який зможе якісно надавати послуги громадського перевезення. Звичайно нас дуже турбують незрозумілі скарги щодо відсутності погодження даного маршруту з боку Луцької міської ради. Що важливо  – таке погодження не є необхідним оскільки маршрут не є новоствореним. Погодження вимагається лише для новостворених маршрутів", - наголосили в Департаменті інфраструктури та додали, що зараз працюють над створенням декількох нових маршрутів враховуючи звернення мешканців Луцька, та прилеглих громад.

"Також зараз активно працюємо над стратегією впровадження безготівкового розрахунку не тільки на маршруті №150, але й у всій області. Поки вивчаємо пропозиції, шукаємо достойного оператора, який би погодився працювати на умовах, які не призведуть до чергового подорожчання проїзду", - додали чиновники.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *