У волинській школі діти потруїлись перцевим газом – 15 учнів госпіталізували

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У волинській школі діти потруїлись перцевим газом – 15 учнів госпіталізували
image
Оля Коновалова / 11.11.2021 / 0 Коментарів

У Маневицькому ліцеї №1 ім. Героя України Андрія Снітка Маневицької селищної ради 15 учнів потрапили до лікарні після того, коли надихалися перцевого газу.

Інформацію ГІТу підтвердив директор освітнього закладу Володимир Козачук. Він розповів, що речовину в порожньому класі розбризкали двоє учнів близько 10-ї години, наприкінці другого уроку. Поки решта класу перебували на уроці фізкультури, двоє учнів 9-А класу зайшли у свій кабінет і напирскали балончиком, який принесли до школи з собою.

«Учні 9-го класу були у спортивному залі на фізкультурі. А в той клас, де вони навчаються, двоє учнів зайшли. Там був порожній клас, пирснули тим перцевим в повітря. Клас поруч шкільної їдальні. А це була якраз перерва після 2-го уроку, і діти йшли харчуватися. Вийшов газ із класу і по коридору розповсюдився. Там 10 дітей легке ураження отримали, їх зразу відправили назад, а 5-х госпіталізували».

Зі слів директора, у школі одразу повідомили в поліцію та викликали «швидку». Дітей вивели на вулицю, а у школі відчинили двері й вікна на провітрювання.

Про стан дітей в коментарі «Громадському інтерактивному телебаченню» розказав головний лікар КЗ «Маневицька районна лікарня» Олег Бегаль.

«До нас зверталося по допомогу 15 діток всіх, «швидка» доправляла 15 дітей, всі вони оглянуті на приймальному педіатром, начмедом нашим і реаніматологом. Діти усі були з батьками, 10-х дітей забрали додому, п’ятеро дітей ми залишили в себе під наглядом. Це ті, у кого то запаморочення якісь, то тошнота була. Поки не знаю, може, до вечора потримаємо, може, потримаємо до завтра, будемо бачити по їхньому стану. Але домовилися з тими батьками, що забрали дітей додому, що, не дай Бог, дитині гірше, то вони прийдуть знову до нас повторно. Зараз дітей огляне ще окуліст, хоча в них немає сльозотечі такої, тільки кашляли, але вже відходять, скажемо так. Лежать зараз у нас».

На сьогодні навчальний процес зупинено, до навчання ліцей повернеться уже завтра. Винуватців інциденту виявила поліція, на місце запросили батьків, правоохоронці ще проводять слідчі дії.

«Звідки діти взяли той балончик, зараз не знаю, то вже з’ясовує поліція. Викликали батьків, мама казала, десь він взяв його, то я точно зараз не можу сказати. Це такий «перцевий» балончик, там англійськими літерами написано, то треба все перекладати. Поліція сказала, що це «перцевий» балончик для самозахисту. Ми з ними поговорили, вони кажуть, що якби вони знали, які наслідки будуть, вони б такого не робили. Це хороші учні, ніяких не було, знаєте, порушень поведінки, ніяких претензій. Один відмінник, інший волейболіст, грає у волейбол. Тобто ніяких до них абсолютно зауважень не було до поведінки. Далі будемо заходи вживати – і з батьками, і в класі виховні, усе, що в нашій компетенції, як директор, так і педагогічний колектив, щоб надалі такого не повторилося», – каже директор ліцею.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *