У Володимирі завершують облаштовувати твердопаливну котельню

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Володимирі завершують облаштовувати твердопаливну котельню
image
Оля Коновалова / 30.09.2022 / 0 Коментарів

На одній з котелень Володимира за кошти місцевого бюджету уже встановлені два сучасні твердопаливні котли та тривають інші монтажні роботи, повідомляють у фейсбуці міської ради.

Завдяки переобладнанню котельні на тверде паливо вдасться зекономити використання газу по місту у межах 10 відсотків, що забезпечить виконання вимоги уряду щодо скорочення споживання блакитного палива. На цей масштабний проєкт з місцевого бюджету виділено 6,7 мільйона гривень.

«Котли закупили такі ж, як для котельні на вулиці Старицького. За кілька років експлуатації вони зарекомендували себе дуже добре. Під час проєктування велика увага приділялась екології, тож на котельні встановили потужні циклони-утилізатори очищування димових газів. Сьогодні працівники підрядної організації встановили викидну трубу заввишки 26 метрів», – розповів директор КП «Володимиртепло» Сергій Коба.

У випадку відсутності електроенергії котельня зможе працювати повністю автономно завдяки генератору, який буде придбано за кошти місцевого бюджету. Завдяки цьому жителі навколишнього району та усі об’єкти, які там знаходяться, будуть забезпечені мінімальним теплопостачанням.

Міський голова Ігор Пальонка зазначив, що перехід на альтернативні джерела енергії у теперішніх реаліях – стратегічне завдання як для державної, такі місцевої влади, тож після обладнання котельні на вулиці Академіка Глушкова твердопаливними котлами, на черзі й інші міські котельні. Також цього року з метою економії було виведено з дії котельню на вулиці Драгоманова.

Сергій Коба запевнив, що до початку опалювального сезону котельня буде повністю готова до запуску в експлуатацію, адже усі роботи мають завершитись у десятиденний термін.

Нагадують, що протягом останніх пів року було замінено більше кілометра мереж, проведені необхідні ремонти і зараз усі 19 міських котелень готові до опалювального сезону. Окрім цього, «Володимиртепло» повністю забезпечене необхідною кількістю дров на цей опалювальний період.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *