У Володимирі настоятель єпархії упц мп не хоче покидати собор

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Володимирі настоятель єпархії упц мп не хоче покидати собор
image
Назар Тарадюк / 02.07.2024 / 0 Коментарів

У Володимирі 1 липня у релігійної організації Володимир-Волинської єпархії упц мп закінчився договір оренди на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору.

У понеділок єпархія зібрала своїх прихожан та правила молебень, щоб їх не вигнали з храму. В той час на території храму працювала комісія з області, - пише БУГ.

Поки на місці працювала комісія з області, під керівництвом начальника департаменту культури Волинської ОВА Олександра Хвіщука, у храмі тривала молебень, були зібрані парафіяни.

На місці також були працівники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк та Орися Вознюк. Поліція наглядала за правопорядком.

До єпархії прибули священники зі всієї округи, за їхніми словами, ніби то на щомісячні єпархіальні збори. Журналісти інтернет-видання «БУГ» перебували на місці події та висвітлювали все у прямому ефірі:

Дивно було бачити у соборі колишнього регіонала та скандального ексдепутата Володимирської міської ради Руслана Мороза. Який почувався на території собору та єпархії, як у себе вдома. Він заявив, що є прихожанином Успенського собору упц мп та прийшов захищати інтереси релігійної громади. Супроводжував скрізь комісію, домовлявся із владикою, куди можна пройти, а наприкінці вимагав від представників ОДА продовжити договір релігійній організації Володимир-Волинської єпархії упц мп на користування Успенським собором.

Під час обстеження виявили певні порушення: тріщини у стінах, заміна дверей, додавання пластикових елементів в інтер’єр. Після цього комісія пішла до керуючого єпархією митрополита Володимира, який відмовився підписувати акт про передачу майна та зазначив, що чекатиме рішення суду.

В результаті комісія покинула собор. БУГ слідкуватиме за розвитком подій далі.

Нагадаємо, у травні Волинська ОВА надіслала настоятелю Успенського собору упц мп у Володимирі повідомлення про припинення договору оренди.

Читайте також: У Володимирі упц мп відмовилася покинути древній собор

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *