Волинська ОВА не продовжила договір оренди собору упц мп

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинська ОВА не продовжила договір оренди собору упц мп
image
Назар Тарадюк / 16.05.2024 / 0 Коментарів

Волинська обласна державна адміністрація не продовжила договір оренди Свято-Успенського кафедрального собору у Володимирі.

Про це інформують на сторінці Володимир-Волинської єпархії упц.

"Багато років поспіль у соборі звучить палка молитва вірних Української православної церкви. У цих стінах звершуються щоденні служби, тут дають обітницю перед Богом під час таїнства вінчання, тут завершуються таїнства хрещення, тут отримують благословення воїни на захист України. Саме тут зустрічали ангелів героїв, що ціною власного життя захищали нас на полі бою.

Всі ці роки, ми піклуємося про храм, оновлюємо, ремонтуємо, зберігаємо як святиню.

То що ж не так? Чому таке рішення? Яка причина?

Ми громадяни вільної України й Конституція дає нам право на свободу віросповідання. Ми втомилися доводити, що не маємо ніяких зв'язків з рпц, що не служили й не служимо ворогу. Багато парафіян нашої церкви нині на фронті, ми постійно допомагаємо воїнам і ось таке рішення ми отримали від влади, яка хоче просто знищити нашу віру.

Влада хоче відібрати у нас нашу святиню - кафедральний собор, але вона не забере головного - нашу Православну віру і вірність нашій Церкві. Бог милостивий і Він не залишить нас!" - написали на сторінці Володимир-Волинської єпархії.

Раніше волинські депутати звернулися до парламенту з проханням заборонити діяльність упц мп.

"Ми мусимо чітко розуміти, що є духовні потреби окремої людини, а є організації, які залежать від держави-агресора", - виступив депутат Волиньради Володимир Бондар.

Читайте також: Куди ведуть священники мп: до спасіння чи до «русского міра»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *