У Волинському ТЦК прокоментували скандал з військовозобов'язаним

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Волинському ТЦК прокоментували скандал з військовозобов'язаним
image
Назар Тарадюк / 07.02.2024 / 0 Коментарів

У мережі поширили відео, на якому видно, як між військовозобов'язаним, поліцією та представниками ТЦК та СП у Камінь-Каширському районі виник конфлікт.

Цю ситуацію прокоментували у Волинському обласному ТЦК та СП.

Зазначають, що на відео видно частину події, що зняли місцеві мешканки та розмістили в соцмережах, однак події, що передували конфліктній ситуації, залишились за кадром.

"Представники ТЦК та СП й поліції на вимогу перевірки документів почули нецензурні висловлювання. Оскільки вказаний громадянин порушував громадський порядок та спокій, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння в громадському місці, йому запропонували проїхати в підрозділ поліції для оформлення адміністративних матеріалів за вчинене правопорушення. Однак громадянин почав чинити опір співробітникам поліції, тож був затриманий", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зауважують, що відповідно до вимог Законів України «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку», цей громадянин є військовозобов’язаним, який мав би самостійно з’явитися до ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних та, власне, проходження військово-лікарської комісії.

"Заразом зазначаємо, що при затриманні даний тілесних ушкоджень не отримав, по медичну допомогу не звертався," - додають у ТЦК та СП.

Командування Волинського ОТЦК та СП проведели заходи щодо встановлення та перевірки усіх обставин цього випадку, також провели службову перевірку, під час якої встановили, що представники ТЦК та СП Волинської області при проведенні заходів мобілізаційної підготовки та призову діють в межах чинного законодавства.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *