У храмі на Волині замироточили ікони. ФОТО

image
Яна Горчинська / 07.04.2022 / 0 Коментарів

У храмі Благовірних князів Бориса і Гліба у селі Шклинь Горохівського деканату на кількох образах і хресті, що знаходились у вівтарі, з’явилося миро. Про це повідомляють на сторінці Волинської єпархії  Православної Церкви України.

28 березня дивовижне явище помітив 13-річний паламар Степан Кривенький. Запашний струмочок тік від ікони Зіслання Святого Духа. Надалі миро поширилося на ікони «Тайна вечеря», Почаївської Божої Матері, старий хрест.

Відповідно до чинного в єпархії порядку, релігійні предмети, із якими, ймовірно, сталося чудо, було винесено на середину храму і за ними з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла спостерігають. Помічено, що мироточення посилюється під час молитви (акафістів, молебнів за мир, що правляться зараз), тобто виключається якийсь фізичний вплив на ці речі.

До парафії, довідавшись про диво, приїжджають перші прочани (поїздку влаштував паломницький центр єпархії «Україна»).

«Напевно, закінчення війни і справедливий мир невдовзі прийде на багатостраждальну Україну. Хоча слова «миро» і «мир» різного походження, але дуже близькі за звучанням», – каже панотець.

Довідка: Храм на честь Бориса і Гліба, одних із перших давньоруських святих, зведено у Шклині десять років тому. Раніше тут стояла церква, споруджена у 1864 році (теж Борисо-Глібська, але престольний празник у селі – на Покрову, бо, ймовірно, ще давніший храм був Покровським). «За совєтів» святиню переробили в музей атеїзму. Коли її врешті було повернуто православним, будівля виявилася непридатною через ветхість. А у 2019-му ця парафія перейшла у лоно Православної церкви України.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram  

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *