У ЄС затримали зловмисників, які намагалися продавати українських біженців у рабство

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У ЄС затримали зловмисників, які намагалися продавати українських біженців у рабство
image
Оля Коновалова / 27.06.2022 / 0 Коментарів

Європол викрив мережу зловмисників, які знаходили в соцмережах українських біженців та обманом намагалися продати їх у трудове чи сексуальне рабство.

Про це повідомили у пресслужбі Європолу.

Правоохоронці провели моніторинг онлайн-ресурсів, які пропонували допомогу біженцям з України у виїзді, пошуку житла та роботи – зокрема сайти знайомств та платформи секс-послуг.

Наприкінці травня правоохоронці встановили підозрілі рекламні оголошення, спрямовані на українських біженців, та перевірили, чи пов'язані вони з експлуатацією праці чи інтимних послуг.

Всього зі 125 платформ, що увійшли до моніторингу, виявили дев'ять осіб, які, ймовірно, причетні до торгівлі людьми, та дев'ять ймовірних жертв зловмисників. В результаті було розпочато 15 розслідувань за участю 93 правоохоронців країн ЄС.

У Європолі наголошують, що онлайн-платформи посилили заходи щодо боротьби зі зловживаннями, спрямованими проти українських біженців, проте на них все ще поширюється значна кількість повідомлень від зловмисників, спрямованих передусім проти українських жінок.

Розслідувачі виявили спроби заманити жертв пропозиціями "фотосесій", обіцянками "світлого майбутнього", що призводило до сексуального рабства, або варіантів поселення за кордоном.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *