Україна створює коридори для повернення депортованих українців

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Україна створює коридори для повернення депортованих українців
image
Оля Коновалова / 06.07.2022 / 0 Коментарів

Представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України роблять усе можливе, аби забезпечити все необхідне для повернення депортованих українців додому.

Зокрема, заступник Міністра Олексій Бородай та директор Національного інформаційного бюро Олександр Смірнов нині перебувають в країнах Балтії.  

За дорученням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук вони організовують повернення додому наших співгромадян, депортованих окупантами до рф, а також мешканців ТОТ, які добираються в Україну через рф та треті країни. 

Сьогодні українські посадовці відвідали Латвію – напрацьовувались транспортні маршрути для повернення українців додому.  

Вони відвідали пункти пропуску Брунішево – Педедзе, Бурачкі – Терехово, Убилінка – Гребнева, Лудонка – Вієнтулі, де ознайомилися з організацією логістики. Наступним пунктом робочої поїздки буде Литва. 

Нещодавно Ірина Верещук нагадала про транспортний коридор, яким можуть скористатися депортовані українці, – через країни Балтії чи інші країни. А також закликала мешканців ТОТ та депортованих до рф українців використати будь-яку можливість, щоб виїхати на підконтрольну Україні територію. До слова, у червні за сприяння Міністерства з питань реінтеграції вдалось повернути 44 дитини, яких окупанти незаконно вивезли на тимчасово окуповані території та до рф. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *