«Україна сьогодні є взірцем для світу», – Юлія Вусенко під час міжнародного форуму в Карпачі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Україна сьогодні є взірцем для світу», – Юлія Вусенко під час міжнародного форуму в Карпачі
image
Оля Коновалова / 08.09.2022 / 0 Коментарів

У польському місті Карпач проходить масштабний економічний форум, на якому цьогоріч ключовою темою є Україна.

Як зазначила в коментарі Інсайдер Медіа політикиня Юлія Вусенко, під час форуму обговорюють те, як пришвидшити перемогу України над росією і, що робити з країною-агресоркою після цього.

"Ми говоримо про економічні процеси, як вони впливають і як пов'язані з Україною та чи є розуміння того, наскільки швидко все сьогодні має відбуватись. це мають бути швидкі гроші та короткі проєкти попри ті обставини та виклики, які ми сьогодні отримуємо. Дуже приємно чути, що ми є зразком для світу сьогодні і я маю величезну надію, що нові напрацювання і контакти будуть пришвидшувати перемогу України", - наголосила Юлія Вусенко.

Зауважимо, що в Карпач прибули близько 200 урядовців, політиків, експертів та журналістів з України. Зокрема, йдеться про заступницю голови Верховної Ради Олену Кондратюк, міністра сільського господарства Миколу Сольського, заступницю міністра соціальної політики Дарину Марчак, депутатів ВР, експертів та журналістів.

Цьогорічний форум відбувається під гаслом “Європа у світлі нових викликів”.

Під час форуму проведуть понад 400 панельних дискусій з питань безпеки, енергетики, міжнародної політики тощо.

Як зазначають організатори, з огляду на російську агресію проти України у цьогорічній програмі форуму особливе місце займатиме українська проблематика. Дискусійні панелі стосуватимуться, насамперед, майбутнього України в Європі, партнерства Польщі й України, фінансування відновлення української економіки тощо.

Також планується врученння нагород "Людина року", "Компанія року" та "Неурядова організація року" за версією форуму.

Форум супроводжуватимуть різноманітні культурні події. Зокрема, планується концерт українського гурту Kalush Orchestra, а також творчий вечір української письменниці Оксани Забужко.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *