Українські біржі криптовалют, відомі у всій Європі

image
Іра Поліщук / 08.01.2024 / 0 Коментарів

Сьогодні цифрові монети активно використовуються у віртуальному світі. Крипто-біржа України – один із варіантів, де ви можете виконувати операції з такими активами. Трейдинг криптовалют завдяки своїм перевагам став привабливим для багатьох користувачів. Стати криптотрейдером може кожен охочий, незалежно від початкового рівня знань та стартового капіталу.

Для чого потрібна біржа криптовалют?

Криптовалютні платформи переважно використовуються для двох напрямків – трейдинг та обмін. Наприклад, вас цікавлять цифрові монети за вигідним курсом. Для цієї операції оптимально підійдуть криптобіржі. Попередньо потрібно обзавестися гаманцем, що відповідає виду криптовалюти, наприклад, стандарту BEP20. Однак і самі біржі можуть використовуватись як криптосховища.

Досвідчені трейдери та інвестори не радять тримати на біржових гаманцях великі суми. Якщо курс Біткоїна в доларах відповідає вашій стратегії, і ви проводите угоду на велику суму, то після цього слід вивести гроші на зовнішній криптогаманець. Це пов’язано з тим, що хакери можуть атакувати криптомайданчики. Тому важливо обирати такі сервіси, які мають високий рівень безпеки.

Курс крипто може різко та сильно змінюватись, що пов'язано з волатильністю цифрових валют. Саме ця особливість і дозволяє трейдерам спекулювати на ціні активах, щоб досягти максимального заробітку. Зміни курсу криптовалют – це те, що робить цифрові монети такими привабливими для інвесторів. Як наслідок – у цю сферу надходить дуже багато вкладень. Сам торговий процес за своїм принципом нагадує стандартний обмін.

Найкращі українські біржі криптовалют

Незважаючи на те, що в усьому світі популярністю користується криптобіржа Binance, в українській криптоспільноті акцент робиться на платформах, створених в Україні. Знаючи, що таке інфляція та її наслідки, люди прагнуть убезпечити свої активи шляхом використання крипти. Серед українських криптосервісів можна виділити два найбільш затребуваних:

  1. Kuna.
  2. WhiteBIT.

Ці майданчики не тільки підтримують гривню, але й відрізняються простим та зрозумілим інтерфейсом. Kuna – це хороший варіант для тих, хто тільки починає свій шлях на крипторинку. На біржі представлений обмежений список криптовалют, але ви завжди зможете дізнатися, скільки коштує 1 Біткойн у доларах, та провести угоду. Тут є лише спотова торгівля, але цього цілком достатньо для новачків. Переваги Kuna – швидке оброблення транзакцій, низькі комісії, якісна служба підтримки.

WhiteBIT – одна з найбільших європейських криптобірж, яка має українське коріння. Тут ви зможете працювати не тільки з Біткоїном та Ефіріумом, але й з багатьма іншими альткоїнами. Платформа підтримує понад 270 активів та 350+ торгових пар. Крім споту, можна скористатися маржинальною та ф'ючерсною торгівлею, криптокредитом та депозитом та багатьма іншими послугами. Протестувати свої сили та стратегію можна на демо-рахунку. Верифікація – проста, для українців – за допомогою порталу Дія.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *