Українські морпіхи опановують британську бронемашину Мastіff. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українські морпіхи опановують британську бронемашину Мastіff. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 20.06.2022 / 0 Коментарів

На півдні України підрозділи окремого батальйону морської піхоти бригади морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Остроградського зараз активно готуються до подальшого виконання завдань за призначенням. Серед іншого військовослужбовці опановують і нові зразки техніки, переданої Україні як допомога державами-партнерами.

Як розповів журналістам командир одного з підрозділів, наразі його підлеглі опановують тактику дій та особливості застосування британських бронемашин Мastіff, а також вивчають її можливості щодо найбільш ефективного використання в сучасних реаліях війни з росією.

– Потрібно вивчити багато аспектів, щоб правильно застосовувати цю техніку, – пояснює офіцер. – Водночас, під час таких тренувань, люди удосконалюють й особисті уміння, щоб надалі виконувати бойові завдання, виконувати правильно, якісно та зі збереженням особового складу. Ця війна відрізняється від інших, тому потрібно багато чого навчитися, відшліфувати свої професійні навички, а також фахово, використовуючи набутий бойовий досвід, адаптувати тактичні методики НАТО до наших сучасних потреб.

Також офіцер розповів, що у його підрозділі  чимало воїнів із величезним бойовим досвідом, батальйон з 2015 року воював на сході країни, також брав участь у бойових діях з початком широкомасштабного вторгнення. Усі досвідчені військовослужбовці прагнуть якнайшвидше передати свої знання та навички тим патріотам, які прийшли в морську піхоту уже після оголошення загальної мобілізації.

– Усі ми очікуємо на той день, коли знову поїдемо нищити загарбників, проте, поки є можливість, увесь час приділяємо підготовці та вдосконаленню фахових спроможностей морських піхотинців, – зазначив командир підрозділу.

Своїми враженнями від роботи на новій техніці поділився й командир відділення з позивним «Могила». Цього дня він разом з підлеглими відпрацьовував елементи спішування десанту перед штурмом та посадки в броньовану машину під час бою.

– Машина дуже хороша, працює відмінно, вона маневрена, швидка і надійна. Якщо порівнювати зі старими, радянськими зразками, відчувається, наскільки Мastіff зручніший, фактично зроблений для людей, – поділився враженнями молодший командир.

Він також відзначив рівень захисту броньованого транспортера. Каже, під час військової операції в Афганістані траплялись випадки, коли ці машини підривались на мінах, при цьому жоден із членів екіпажу не загинув.

– Кожен командир у нас зацікавлений в тому, щоб довести дії своїх людей у різноманітних ситуаціях до автоматизму, досягнути найвищого рівня згуртованості. Усі ми розуміємо, що усе, чого ми навчимося зараз, допоможе нам найбільш якісно знищувати ворога і при цьому уникати втрат серед побратимів, – підсумував командир відділення.

Також зазначимо, що під час підготовки морські піхотинці опановують не лише британські бронемашини, а й інші зразки озброєння та військової техніки, які надходять до нас з-за кордону.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *