Українські школи відмовляються від уроків російської мови

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українські школи відмовляються від уроків російської мови
image
Оля Коновалова / 19.05.2022 / 1 Коментарів

Починаючи з наступного навчального року в школах Житомира не вивчатимуть російську мову. Її замінять іншими заняттями на вибір батьків учнів, а вчителі російської будуть викладати інші предмети.

Про це розповіла головна спеціалістка міського департаменту освіти Ольга Єрмакова у коментарі "Суспільному".

У Житомирі російську мову викладають у 40 класах приблизно 10 шкіл. Наразі вчителі деяких шкіл призупинили викладання російської мови.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На тимчасово окупованих територіях рашисти знищують українські книжки

"Вчителі можуть викладати предмети, які мають мистецьку складову, тому вони будуть довантажені предметами "мистецтво", факультативними курсами, пов'язаними з театром, живописом, музикою.  Так ми зможемо цим людям надати роботу і не позбавимо їх можливості продовжувати працювати", – розповіла Ольга Єрмакова.

Обирати предмети, якими замінять вільні години з російської мови, будуть самі навчальні заклади. Водночас у школах буде можливість проводити індивідуальні чи групові консультації з російської мови для дітей, яким це потрібно. Години, які звільняться після припинення викладання російської, педагогічні ради використають на ті предмети, які потрібні дітям – наприклад, щоб надолужити частину дистанційного навчання.

 

Коментарі (1):

  1. у Слов*янську адміністрація ЗОШ № 1 намагається підвищіти кількість годин на вивчення російскої мови з 1 до 2 на тиждень.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *