Українці можуть подати заявки онлайн, щоб усиновити дітей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українці можуть подати заявки онлайн, щоб усиновити дітей
image
Назар Тарадюк / 20.11.2023 / 0 Коментарів

На порталі "Дія" запустили сервіс, який допоможе швидко та зручно подати заявку на усиновлення дитини.

Через війну тисячі дітей осиротіли і мріють про дім та турботливих батьків. Для того, щоб спростити процедури для українців, які хочуть прийняти у родину дитину, портал "Дія" пропонує подати документи онлайн, де ця процедура займе до 30 хвилин, а на опрацювання знадобиться до 5 робочих днів.

Потенційним батькам-усиновлювачам пропонують зробити 4 прості кроки. Для початку потрібно зареєструватись або авторизуватись в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.

Наступний етап передбачає заповнення даних про шлюб та чоловіка / дружину, про фактичну адресу проживання та про дітей, яких вони бажають усиновити.

Після перевірки даних у реєстрах, на яку знадобиться близько 15 хвилин, можна буде продовжити заповнення онлайн-форми. Якщо деяких даних бракує, до заяви треба буде додати фото / сканкопії документів. На фінальній стадії необхідно поставити електронний підпис і відправити документи.

Після 5 робочих днів заявку опрацюють і нададуть відповідь. Проєкт реалізовано за підтримки UNDP та фінансування Швеції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *