Уряд посилив вимоги до роботи у «жовтій» зоні

image
Оля Коновалова / 24.11.2021 / 0 Коментарів

Кабінет міністрів посилив вимоги щодо вакцинації у "жовтих" зонах епідемічної небезпеки. Тепер працівники та клієнти установ і закладів, які працюють в цих зонах, повинні мати сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду в середу. Повідомляє ВВС.

Раніше сертифікат про вакцинацію - зелений або жовтий - вимагався лише у "червоній" зоні епіднебезпеки.

"Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності в цій (жовтій - Ред.) зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень за площею, то нові правила не передбачають такої опціональності", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Це правило стосуватиметься і відвідувачів закладів: вони повинні бути вакциновані принаймні однією дозою або мати сертифікат про одужання чи негативний тест, додав Віктор Ляшко.

Також, за словами міністра, змінили термін дії "жовтого" сертифікату, який підтверджував вакцинацію однією дозою. Тепер він становитиме 30 днів, замість 120 днів, як було раніше.

Нововведення стосуватимуться і перевірки сертифікатів на вході до закладів.

Тепер, за словами Віктора Ляшка, представники закладів мають не просто запитувати у відвідувачів про наявність сертифікату чи перевіряти його візуально, а повинні зчитувати QR-код за допомогою смартфона.

"Для зчитування не потрібні додаткові засоби, достатньо своїм додатком "Дія" зчитати QR-код", - пояснив міністр.

Він також наголосив, що штраф власникам закладів за неналежну перевірку сертифікатів та порушення умов становитиме приблизно від 34 до 170 тисяч гривень.

Віктор Ляшко пояснив, що МОЗ запропонував такі зміни, бо в Європі фіксують нові спалахи Covid-19.

Попри покращення епідемічної ситуації, потрібно готуватися до можливого повторного зростання випадків коронавірусу, пояснив Ляшко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *