Усі навчальні заклади громади на Волині працюватимуть дистанційно, бо не готові укриття

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Усі навчальні заклади громади на Волині працюватимуть дистанційно, бо не готові укриття
image
Оля Коновалова / 31.08.2022 / 0 Коментарів

У Торчинській громаді з 1 вересня навчатимуться дистанційно. У закладах освіти не завершили облаштування укриттів, – розповіла Суспільному начальниця гуманітарного відділу селищної ради Ольга Лукащук.

Всього у громаді є шість закладів загальної середньої освіти. На облаштування укриттів у чотирьох з них із залишків освітньої субвенції виділили майже чотири мільйони гривень.

Зі слів Ольги Лукащук, лише чотири заклади освіти у громаді можуть претендувати на те, щоб в них облаштували укриття. Це сховища Воютинського та Торчинського ліцеїв, Веселівської та Смолигівської гімназій.

"Єдине була проблема у проплатах. Хотілося б, щоб казначейство на такі об’єкти швидше переказувало гроші. Станом на сьогодні ремонт триває", – говорить начальниця гуманітарного відділу селищної ради.

Навчання у Торчинському ліцеї з 1 вересня розпочнеться дистанційно, після облаштування укриття, ймовірно, діти сядуть за шкільні парти, – говорить директор освітнього закладу Андрій Сікірінський.

За словами керівника ліцею, протирадіаційне укриття розраховане на 1600 людей. У ліцеї виховують 711 школярів, їх навчають понад півтори сотні педагогів.

Нині в укритті Торчинського ліцею робітники підрядної організації облаштовують місця для сидіння, де можуть перебувати школярі під час повітряної тривоги. Робітник підрядної організації Юрій Цумик каже: за місяць-півтора ремонт в укритті цього ліцею завершать.

Поки триває облаштування укриттів у навчальних закладах громади, упродовж вересня і, ймовірно, жовтня дитсадки та школи працюватимуть дистанційно, – каже начальниця гуманітарного відділу селищної ради Ольги Лукащук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *