В Ірпені художники з Луцька створили графіті, присвячене захисникам

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Ірпені художники з Луцька створили графіті, присвячене захисникам
image
Назар Тарадюк / 11.05.2023 / 0 Коментарів

В Ірпені графіті, присвячене українським захисникам та подіям, що відбуваються в Україні, створили відомий луцький художник Андрій Присяжнюк (псевдонім Енд Кіт) разом з художником Станіславом Видиборцем (псевдонім Слікез).

Як виявилося, Станіслав Видиборець також є лучанином, однак зараз проживає поблизу Києва у Гостомелі. Враженнями про спільну роботу автори поділилися у Facebook, - пише ІА "Волинські Новини".

«Дуже приємно було зустрітися з давнім другом і разом зробити роботу. В нинішній час дуже важливо триматися і підтримувати одне одного. Конект як ніколи стає важливою складовою графіті спільноти в реаліях сьогодення. Цінуйте зустрічі з хорошими і близькими людьми. А безпеку цих зустрічей в мирних містах і селах вам забезпечать сили ППО. І не забувайте – роботу ППО може знімати тільки робітник ППО», – сказав Станіслав Видиборець.

А ось Андрій Присяжнюк зауважив, що нині потрібно цінувати кожну мить: «Не люблю малювати графіті в рукавичках. Після того як ми зробили ці шматки, я спустився до річки, щоб добряче відчистити руки піском-скрабом та вимити їх. Скажу вам чесно: запах був ще той. Але буквально за кілька хвилин прийшло усвідомлення того, що я міг би і не мати такої нагоди та щастя полоскати руки в річці Ірпінь. Візуально за рік в місті багато що змінилося, хоч і лишилося безліч рубців».

Андрій Присяжнюк розповів, що торік брав участь в одному з проєктів і заїжджав у міста під Києвом, де були сліди війни.

«Наразі залишилося лише кілька місць, де є руйнування від війни. А ось вулицю з розбитими БТР і танками, фотографія якої облетіла весь світ, вже повністю реконструйовано. Там взагалі немає слідів війни. Саму вулицю і будинки повністю відновили», – зауважив лучанин.

Щодо створення графіті, то Андрій Присяжнюк додав, що він їздив у справах і зупинився в художника Станіслав Видиборця. Саме тоді й народилася ідея цієї роботи.

«Ми обоє малюємо графіті, тому вирішили зробити таку роботу. Він давно працює з такими персонажами, як риби, а я в одному зі своїх проєктів малюю котів. Ми вирішили намалювати графіті у Бучі, Ірпені чи Гостомелі – ці міста фактично є одним цілим. Станіслав показав різні локації, мені сподобалася локація біля річки. А концепція виникла на ходу. Середовище саме диктувало тематику. Робота присвячена подіям в Україні. Ми обрали саме такий образ», – поділився Андрій Присяжнюк.

Співавтор Станіслав Видиборець, який родом з Луцька, а зараз проживає в Гостомелі під Києвом, присвятив роботу своєму брату і його побратимам, які нині захищають Україну в складі сил ППО.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *