В Івано-Франківську офіцер побив строковика

image
Назар Тарадюк / 18.04.2023 / 0 Коментарів

Розпочали службову перевірку щодо ситуації, як в Івано-Франківську офіцер нібито побив строковика. 

Відео публікують місцеві Telegram-канали та ЗМІ. На оприлюдненому відео видно, як один чоловік у військовій формі б’є іншого та використовує ненормативну лексику.

У Західному територіальному управлінні Національної гвардії повідомили, що їхнє керівництво обурене діями офіцера військової частини з Івано-Франківська відносно солдата строкової служби.

За цим фактом в управлінні розпочали службову перевірку, а також повідомили Територіальне управління Державного бюро розслідування у Львові.

«У сучасній армії та у сталому суспільстві немає місця для приниження честі та гідності людини та зокрема військовослужбовця», — зазначили там.

І додали, що надають всебічну підтримку правоохоронцям у проведенні розслідування.

Відомо, що офіцера військової частини в Івано-Франківську усунули від виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, у березні цього року у мережі опублікували короткий відеозапис, на якому чоловік б'є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. Як зазначили місцеві медіа, на відео — молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2 взводу роти охорони 190 навчального центру. Ця військова частина розташована в селищі Гуйва Житомирського району.

Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника.

Сам Вітусевич свою провину визнав і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. Однак офіцер натякнув, що причиною його дій було вживання алкоголю. На інцидент одразу відреагувало командування 190 навчального центру, зокрема відсторонило фігурантів події від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

Обережно, відео може містить сцени насилля та ненормативну лексику!

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *