В одній з волинських лікарень встановили кисневу станцію

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В одній з волинських лікарень встановили кисневу станцію
image
Оля Коновалова / 03.08.2022 / 0 Коментарів

Днями у Любомльському територіальному медичному об’єднанні встановили кисневу станцію та облаштували киснепровід на 165 точок центрального киснепостачання.

Встановлена медична киснева станція «OXY-Gold-45» виробляє 433,65 л/хв 98% кисню з повітря (а це 624 тис. 456 л/добу). До цього кисень постачали у бочках.

Це одна із десяти установок, закуплених для Волинської області Міністерством охорони здоров’я України минулого року. Вартість однієї понад 2 млн грн.

Однак, це перша киснева станція, що вже працює. Для її встановлення у медзакладі, коштом лікарні та міського бюджету облаштувати киснепровід для 165 точок. До слова, додатково було дообладнано 40 кисневих точок у стаціонарних відділеннях.

«Щоб врятувати якомога більше життів, лікарі повинні мати можливість це зробити. Перевага кисневої станції в тому, що лікарня тепер незалежна від постачання кисневих балонів, а значить більше пацієнтів вчасно отримають допомогу», – відзначив Юрій Погуляйко.

Загалом медичне об’єднання достатньо оснащене й сучасною апаратурою: комп’ютерним томографом, ультразвуковими апаратами, рентгенологічним апаратом, лабораторним обладнанням, дихальною та відстежувальною апаратурою, апаратами для проведення ендоскопічних втручань.

На 2022 рік підприємство підписало з НСЗУ 18 договорів на медичне обслуговування по 18 пакетах медичних послуг. Так, бюджет у 2022 році становить 77 млн 337 тис. 801,69 грн.

Щороку у закладі амбулаторну допомогу отримують близько 70 тис. жителів громади, стаціонарну допомогу – близько 5 тис. Оперативних втручань проводиться більше тисячі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *