В росії не можуть активувати незаконно ввезені смартфони

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В росії не можуть активувати незаконно ввезені смартфони
image
Оля Коновалова / 19.06.2022 / 0 Коментарів

Деякі смартфони марки Samsung, які росіяни нелегально завозять на територію фр, після застосування санкцій не можуть бути активовані. Це пояснюють тим, що географічна локація не збігається з офіційною.

Так, увімкнути новий апарат після того, як в нього вставили SIM-карту російського оператора, не вийде, якщо пристрій не призначений для продажу в країнах Євразійського економічного союзу (Митного союзу, до якого входить білорусь, рф, Вірменія, Казахстан та Киргизстан). 

Читати також: Із 1 липня Україна запроваджує візовий режим з Росією

Щоб активувати пристрій, в нього треба вставити SIM-карту оператора, що працює в географічній зоні, куди Samsung офіційно відвантажив гаджет, і декілька хвилин скористуватися карткою, наприклад – поговорити по телефону. Натомість контрафактні iPhone в рф працюють, каже співрозмовник видання.

Розблокування таких смартфонів коштує окремих грошей — вартість цієї процедури може сягати 100 доларів за штуку. 

Читати також: Через 5 років російським авіакомпаніям доведеться розбирати літаки

Крім того, багато російських "імпортерів", які взялися за нелегальне ввезення смартфонів в підсанкційну країну, купували дешевші моделі смартфонів Samsung, які часто є операторськими і не можуть використовуватися поза мережами конкретного оператора.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *