В росії хочуть скасувати граничний вік для служби в армії. ДОКУМЕНТ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В росії хочуть скасувати граничний вік для служби в армії. ДОКУМЕНТ
image
Оля Коновалова / 20.05.2022 / 0 Коментарів

Депутати з партії "Єдіная росія" внесли законопроєкт в держдуму рф, який передбачає скасування вікового обмеження щодо військової служби на контракті. Наразі граничний вік складає 40 років.

Про це свідчить інформація на вебсайті російського парламенту.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки російської армії потрібні "високопрофесійні фахівці", а такими, на думку авторів ініціативи, "вони стають до 40-45 років".

Законопроєктом пропонують скасувати вікову межу для громадян працездатного віку (іноземних громадян), за якого їм надається право укладати перший контракт про проходження військової служби.

У записці також зазначено, що цей законопроєкт дозволить залучити на контрактну службу фахівців потрібних спеціальностей — інженерних, а також у сферах медичного забезпечення, технічного обслуговування, експлуатації, зв'язку та інших.

Відповідно до чинної на цей час редакції російського закону "Про військовий обов'язок та військову службу", перший контракт на військову службу можуть укласти громадяни рф у віці від 18 до 40 років та іноземці, яким від 18 до 30 років.

Дата розгляду законопроєкту поки не призначена. Документ, авторами якого виступили голова комітету з оборони, депутат від "Єдиної Росії" Андрій Картаполов та його перший заступник Андрій Красов, надіслано голові Держдуми В'ячеславу Володіну.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *