В Сєвєродонецьку окупанти хочуть провести «перепис» населення, особливо дітей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Сєвєродонецьку окупанти хочуть провести «перепис» населення, особливо дітей
image
Оля Коновалова / 04.07.2022 / 0 Коментарів

В тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, що на Луганщині, загарбники намагаються створити картинку бурхливої «адміністративної діяльності» і для цього хочуть провести перепис тих, хто ще залишився в місті.

Про це повідомив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

«У місті окупанти намагаються відновити адміністративну діяльність, для чого створили «комендатуру» й призначили «коменданта». Вони зараз посилено шукають спеціалістів ЖКГ, аби хоч якось відновити міську інфраструктуру. Але якщо вони за допомогою переносних генераторів і зможуть відновити електропостачання, його не вистачить навіть для запуску насосних станцій», – зазначив Стрюк.

Окрім цього, «комендатура» збирається провести перепис населення, насамперед – дітей.

«Вони пояснюють це тим, що такі дані потрібні для організації навчального процесу, але я в це не вірю. Усі школи в місті в такому стані, що відновити в них навчання неможливо. Очевидно, в окупантів якісь інші цілі в цьому перепису», – наголосив він.

Нагадаємо, що бої за Сєвєродонецьк точилися з 28 лютого до 24 червня.Наприкінці травня ворог дістався міста, почалися вуличні бої. А 24 червня з метою збереження життів українських захисників відвели з міста на більш укріплені позиції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *