В училищі на Волині відремонтують дах

image
Наш Інсайдер / 03.07.2023 / 0 Коментарів

У професійно-технічному училищі селища Луків відремонтують дах навчального корпусу.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко за результатами робочої поїздки у навчальний заклад 29 червня 2023 року.

Для цього з обласного бюджету виділять 1,6 млн грн.

Зокрема, як розповів директор училища Сергій Омелюх, в закладі навчається понад 400 учнів: згідно регіонального замовлення – 318, та 100 учнів – за контрактом. Проблем із працевлаштуванням випускників немає, адже професії завжди затребувані. Це тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії «А1, А2, В1»), слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів (категорія "С1"), робітник фермерського господарства, водій автотранспортних засобів ( категорії "В", "С1").

Більше того, планують відкрити нову професію «сировар». До слова, на Волині немає навчальних закладів, де навчають такій справі.

Співпрацює навчальний заклад з такими потужними с/г підприємствами Ковельського району як Ратнівський аграрій, Перлина Турії, Поліський колос, Волинь Агро, Аміла. Саме там учні проходять професійну підготовку , а майстри в/н стажування.

Тож допомогти, без сумніву, треба, вважає очільник області.

Окрім того, в одному із корпусів гуртожитка навчального закладу проживає 34 внутрішньо переміщені особи, з якими мав нагоду поспілкуватися начальник Волинської ОВА. Переселенці кажуть, що прийняли їх добре, усім задоволені. Деякі тут проживають вже більше року та знайшли роботу. Приїхали на Волині з різних областей: є Запорізька область, є Луганська, Харківська та інші.

«Дякую місцевій владі та керівництву училища за це. А також за господарський підхід до роботи. Будемо допомагати, аби ви таки могли розвиватись так, як того бажаєте», - зазначив на сторінці у Фейсбуці Юрій Погуляйко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *