В Україні судитимуть рашиста-ґвалтівника

image
Оля Коновалова / 30.05.2022 / 0 Коментарів

В Україні скерували до суду обвинувальний акт у справі щодо зґвалтування під час війни. 

Про це повідомила у фейсбуці генпрокурорка Ірина Венедіктова.

За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова - військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії зс РФ.

Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього ганебного воєнного злочину встановили, що в березні під час окупації Броварського району нелюд увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря. П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Солдати з війни провернулись: в рф різко зросла кількість зґвалтувань. ВІДЕО

"Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом", - зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, що 23 травня Солом’янський районний суд міста Києва засудив до довічного ув'язнення російського військового Вадима Шишимаріна, який убив українського цивільного Олександра Шеліпова. Це був перший суд над російським окупантом. Раніше, Ірина Венедиткова заявила, що 48 рашистів постануть перед судом за воєнні злочини в Україні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *