В Україну доставлять будматеріали для відбудови зруйнованого житла

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україну доставлять будматеріали для відбудови зруйнованого житла
image
Оля Коновалова / 01.06.2022 / 0 Коментарів

50 тисяч комплектів будматеріалів для аварійного ремонту житла, яке постраждало внаслідок війни обіцяє поставити в Україну Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це заявила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

"Ми плануємо поставити 50 тисяч комплектів для аварійного ремонту житла цього року", - сказала Ліндхольм Біллінг.

Вона зауважила, що вже близько двох тисяч таких комплектів та будматеріалів, зокрема брезент, плівка для вікон, дерев’яні балки та цвяхи, були передані мешканцям Ірпеня, Бучі, Бородянки та Макарова, чиї будинки постраждали під час війни. За словами представниці УВКБ ООН в Україні, переважна частина матеріалів були закуплені на українському ринку за тендерними процедурами, адже це складова підтримки місцевого ринку й економіки, а решта імпортовані.

Ще один напрям, де УВКБ ООН працює, щоб допомогти людям, які постраждали від війни, - відбудова пошкодженого житла, зазначила Ліндхольм Біллінг.

"Ми плануємо розпочати з Ірпеня, Бородянки, Макарова і зосередитися на допомозі з ремонтом приватних будинків, у яких живуть найбільш незахищені верстви населення, а саме особи з інвалідністю, багатодітні родини, сім’ї з дітьми з особливими потребами. Намагатимемось розпочати якомога швидше, оскільки зима не так далеко, тож житлове питання стає одним з найнагальніших", - переконана Представниця УВКБ ООН в Україні.

Як зазначалося на зустрічі, за оцінкою Київської школи економіки, яка спирається на дані місцевої влади, станом на середину травня загальна площа зруйнованого житла на тих територіях, до яких наразі є доступ, зокрема у Харківській, Сумській, Чернігівській, Житомирській, а також у деяких районах центру і заходу України, становила 38,5 млн квадратних метрів.

У контексті допомоги із житлом Ліндхольм Біллінг поінформувала, що одним із пріоритетів для УВКБ ООН в Україні є допомога центральній та місцевій владі з ремонтом приміщень, які могли б слугувати як колективні центри, таких як санаторії, де могли б знайти тимчасовий прихисток люди із захоплених територій. Відповідаючи на запитання Укрінформу, вона повідомила, що початковий бюджет програми житлової підтримки, яка включає набори для аварійного ремонту житла та ремонт житлових приміщень, становить 35 млн доларів.

"Ми постійно наголошуємо донорам про те, що житло є ключовим пріоритетом для населення, яке постраждало внаслідок війни. Усім потрібне безпечне й гідне місце для життя", - зазначила представниця УВКБ ООН в Україні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *