В Україну повернули 95 військовополонених

image
Назар Тарадюк / 17.07.2024 / 0 Коментарів

Під час чергового обміну військовополоненими вдалося повернути 95 українських захисників.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Серед повернених — воїни ЗСУ, Національної гвардії та прикордонники. За словами Зеленського, посередником в обміні виступили Об’єднані Арабські Емірати.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що звільнити вдалося 49 воїнів ЗСУ, зокрема льотчика, який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на «Азовсталь», щоб допомогти заблокованим підрозділам.

Також повернули 21 нацгвардійця, 10 військових моряків, сімох військових Сил територіальної оборони, п’ятьох прикордонників, двох — із Державної спеціальної служби транспорту та одного оборонця із добровольчого формування територіальної громади.

Також у Координаційному штабі кажуть, що серед звільнених — 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»). Від початку повномасштабного вторгнення цей обмін став уже 54-м. Загалом з російського полону вже повернули 3405 людей.

Омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, що на місці обміну перебувають працівники його офісу: вони мають проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права, та Женевських конвенцій.

Невдовзі звільнених із полону нагодують та оглянуть лікарі. Їм також видадуть чистий одяг та призначать лікування та реабілітацію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *