Валерій Стернійчук — про важливі рішення Ради від 7 лютого

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Валерій Стернійчук — про важливі рішення Ради від 7 лютого
image
Наш Інсайдер / 07.02.2023 / 0 Коментарів

Народний депутат України Валерій Стернійчук повідомив про важливі рішення, які 7 лютого ухвалила Верховна Рада.

Найперше йдеться про кадрові призначення: Василя Малюка указом Президента України призначили на посаду голови Служби безпеки України, а  Ігор Клименко став очільником Міністерства внутрішніх справ. 

"Бажаю плідної і успішної роботи призначеним керівникам відомств", - написав політик.

В той же час рішенням більшості депутатів подовжили воєнний стан з 19 лютого на 90 днів.

Окрім цього інші важливі рішення ради:

  1. Випускники України повинні  знати , як відбуватиметься ЗНО в умовах війни. Цього року підтримав  рішення за проведення вдосконаленого національного мультипредметного тесту.  Як і раніше, здавати буде потрібно три предмети, обов’язково - українську мову та математику. На вибір буде той предмет, який є профільним для вступу на певну спеціальність. Усі три іспити проводяться в один день, тест триватиме  180 хвилин. У всіх школярів ще буде час , аби встигнути підготуватись до тесту.
  2. Визнали угрупування  «Вагнер» терористичною організацією і  це крок до притягнення їх до відповідальності. Закликали усі міжнародні й національні спортивні організації заборонити участь представників росії та білорусі в міжнародних змаганнях, в тому числі на Олімпійських іграх, до завершення російської агресії проти України. 
  3. І ще одна важлива справа для мене, як для депутата і волонтера, це те, що ми позбавили  від сплати мита і ПДВ завезені безпілотники, біноклі та інші  технічні товари на період воєнного часу. Це допоможе волонтерам і звісно нашим бійцям на передовій. Спільними кроками і робою наближаємо нашу перемогу. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *