Вартість реконструкції проспекту Волі зросла ще на 50%

image
Наш Інсайдер / 15.09.2021 / 0 Коментарів

Департамент житлово-комунального господарства завершив переговорну процедуру щодо коригування проекту реконструкції проспекту Волі.

Проект реконструкції відкоригували в частині заміни інженерних мереж та нижнього шару дорожнього одягу. Відповідне повідомлення розміщено на сайті ProZorro.

Попередньо, вартість проекту реконструкції проспекту Волі від вулиці Шопена до Київського майдану становила 65 мільйонів гривень. У Департаменті ЖКГ пояснюють, що виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника, що передбачені в основному договорі про закупівлю. Загальна вартість таких робіт не перевищує 50% вартості робіт за основним договором реконструкції. Таким чином ціна зросла на 31 мільйон гривень.

«Виникла необхідність у виконанні додаткових робіт, які через об’єктивні причини не були передбачені технічною специфікацією по вказаному об’єкту. У процесі здійснення капітального ремонту проспекту Волі проєктною організацією, технаглядом, представниками замовника та підрядника було встановлено ряд додаткових робіт, які не передбачені основною проєктно-кошторисною документацією, але виконання яких є вкрай необхідним для забезпечення повного циклу робіт», - пояснюють у Департаменті ЖКГ.

Реконструкцію проводить ТОВ «Луцькавтодор-сервіс», яке також надає гарантійний термін експлуатації об’єкту в цілому після завершення ремонтних робіт.

Варто зауважити, що в технічній специфікації вказано перелік тих самих робіт, що і в основному договрі закупівлі. Таким чином, вартість проекту реконструкції проспекту Волі від вул.Шопена до Київського майдану вже сягнула 96 мільйонів гривень.

«Апетит приходить під час їжі. Де ростуть суми - ростуть і відкати. Все логічно. Хто ж там буде перевіряти який шар гравію насипали чи скільки дерев зрізали. Вже ніхто того не перевірить, бо й пеньки повикорчовували. Ліквідували і КРУ, і Держархбудконтроль. Тому нема кому це контролювати - наскільки доцільно і що саме входить в перелік таких «додаткових робіт». А це все - кошти платників податків, тобто наші з вами гроші», - розповів у коментарі колишній міський голова Луцька Богдан Шиба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не реконструкція, а ремонт – що насправді роблять на проспекті Волі

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *