Вбивство в лікарні у Луцьку – оголосили вирок

image
Еля Коротинська / 26.12.2022 / 0 Коментарів

У підсобці Волинської обласної клінічної лікарні трапилось вбивство. Під час спільної пиятики чоловік до смерті забив двірника, який прибирав територію медустанови. Інцидент трапився ще 11 березня 2020 року близько 22:30 год. Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Обвинуваченим виявився Микола Ясенюк – неодружений, безробітний чоловік з села Жидичин. Того злощасного вечора він прийшов до матері на роботу у підсобне приміщення КП «Волинська обласна клінічна лікарня». Там він зустрівся з місцевим двірником, якому мав допомогти з роботою. Разом вони усі сіли випити пляшку. В якийсь момент між ними виникла сварка, працівник лікарні ненароком зачепив свою колегу, жінка перечепилась через поріг, впала і розбила ніс. Син заступився за матір, і завдав кривднику кілька ударів. Поки жінка бігала вмиватись та кликала на допомогу – конфлікт наче вщух. За деякий час матір пішла спати в інше приміщення, а коли вранці зайшла у підсобку, то виявила що син спить на ліжку, а двірник лежить нерухомо на землі, а на ньому зверху – шафа.

Жінка швидко збудила сина, який спав там же на тапчані. Вони разом підняли шафу, однак чоловік виявився вже мертвим.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, у чоловіка виявили низку важких травм: перелом носа, ребер, гемоторакс, розрив селезінки, надрив нирки, перелом лівої променевої кістки та множинні забої та крововиливи по всій голові. Саме це і стало причиною смерті чоловіка.

На місце події викликали поліцію, яка відразу встановила підозрюваного. Син працівниці лікарні під час розслідування визнав, що дійсно випивав з двірником і вдарив кілька разів його, заступившись за матір. Однак запевняв, що не міг забити чоловіка до смерті. Щоправда, визнав, що перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, і мало що пам'ятає.

Зрештою, на підставі зібраних доказів та свідчень суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук оголосив вирок. Миколу Ясенюка засудили за ст.121 ч.2 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого)  до 8 років позбавлення волі. Також йому доведеться сплатити 61 232 грн судових витрат.

Нагадаємо, 4 жовтня чоловік на Північному ринку у Луцьку під час конфлікту кілька разів ударив ножем у шию та груди 50-річного жителя обласного центру

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *