Від Поліщука та Луцької міськради вимагають рішучих дій щодо УПЦ МП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Від Поліщука та Луцької міськради вимагають рішучих дій щодо УПЦ МП
image
Іра Поліщук / 06.04.2023 / 0 Коментарів

В політичних колах обласної ради Волині вирує в повітрі ініціатива про розгляд питання позбавлення права користування комунальною землею московським патріархатом УПЦ.

Але зовсім це питання гальмується у Луцьку.

Про це написала на своїй сторінці власниця Центр хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремєєва.

«Шановні депутати, наберіться сміливості та внесіть на розгляд Міської Ради Луцька це питання та одноголосно проголосуйте,як наприклад, це зробили у Хмельницьку.

УПЦ московського патріархату  волають, що вони стали незалежні, але насправді просто БРЕШУТЬ і надалі тримають молитовний зв’язок з країною агресором .

Не існує в канонічному праві «незалежна» церква. Після змін у статуті УПЦ ( яке вони так і не оприлюднили) за законом повинен був відбутись процес повідомлення ( Мирчі грамоти) керівників інших помісних церков, але цього не відбулось .

Як би вони не волали, що вони від’єднались від РПЦ, але патріарх Кирил розсилає листи про події в Лаврі від  імені УПЦ московського патріархату(!).

Сам Онуфрій є і досі членом Священого Синоду Російської православної церкви та молитися на антимінсах підписаних Кирилом.

Нещодавній висновок Державної релігієзнавчої експертизи підтвердив канонічне єднання УПЦ з Російською православною церквою.», - йдеться у повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *