Від шурупів до цегли: скоро росія залишиться без будматеріалів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Від шурупів до цегли: скоро росія залишиться без будматеріалів
image
Оля Коновалова / 15.06.2022 / 0 Коментарів

До половини всіх будматеріалів, що виробляються в Росії, залежать від імпортного обладнання на 70% і більше, йдеться в профільному дослідженні, яке оприлюднили в росЗМІ.

Автори цього дослідження, Національне об'єднання виробників будматеріалів та будіндустрії та аналітичний центр промисловості будматеріалів, вказують, що дані засновані на опитуванні 25 асоціацій галузі та безпосередньо виробників цементу, арматури, стельових систем, фарби та інших продуктів. Усього опитування проводилося за 26 позиціями, і в 11 із них залежність від імпортного обладнання виявилася близько 100%. До максимально залежних від імпорту позицій відносяться цегла, саморізи, герметики, газобетон, плитка та керамограніт, сантехнічна кераміка.

У дослідженні сказано, що на 90% від імпорту залежать російські виробництва будівельної хімії, на 80% – сухих сумішей, на 70% – мінеральних ізоляційних матеріалів.

Зазначається, що залежність у російських виробників здебільшого припадає на обладнання із західних країн – США та держав Європи.

До слова, раніше ІКЕА оголосила про розпродаж товарів зі своїх складів у росії.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *