Відчув, що на щось наїхав: на Волині судили винуватця смертельної ДТП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відчув, що на щось наїхав: на Волині судили винуватця смертельної ДТП
image
Назар Тарадюк / 08.08.2023 / 0 Коментарів

У Шацьку судили чоловіка, який ненароком переїхав людину.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що 27 лютого 2022 року близько 18:30 водій ГАЗ-53 здійснюючи рух заднім ходом по території Шацького лісового фахового коледжу імені В.В. Сулька наїхав на пішохода. Внаслідок отриманих травм останній помер.

Обвинувачений свою вину визнає. Розповів, що з початку повномасштабного вторгнення рф його родина, маючи автомобільну техніку, намагалася всіляко допомагати військовим, у тому числі в облаштуванні оборонних споруд на території громади.

Тому його батько, брат і він працювали на вантажних автомобілях і навантажувачах. Обвинувачений допомагав військовим привозити пісок на місця, де інші місцеві мешканці насипали його в мішки та розвозили для побудови оборонних споруд.

У день, коли сталася ДТП, він віз пісок на територію коледжу, а до місця розвантаження рухався заднім ходом по вузькій дорозі, по обидва боки якої були бордюри і зелені насадження. Вантажний автомобіль, яким він керував, обладнаний тільки двома боковими дзеркалами заднього виду.

Обвинувачений зазначив, що рухався повільно, зі швидкістю приблизно 5 км/год, слідкував за обстановкою почергово в бокових дзеркалах заднього виду, але видимість була обмежена, тому він не помітив, як потерпілий потрапив фактично у так звану «мертву зону».

Водій лише відчув, що на щось наїхав, одразу зупинився, вибіг з автомобіля, побачив, що під колесами людина і почав кричати про допомогу.

Також він зателефонував батькові і сказав, що збив людину. Батько приїхав через 5-7 хвилин приїхав на місце події, потерпілий був ще живий, хлопці з ним розмовляли. На місці події була швидка медична допомога та хлопці. Потерпілого помістили на носилки, пізніше він втратив свідомість, медпрацівники проводили реанімаційні заходи, однак потерпілий помер на місці події.

Мати померлого розповіла, що обвинувачений повністю відшкодував витрати на поховання та встановлення надгробного пам`ятника. Також вона отримала страхові виплати згідно із страховим полісом на транспортний засіб. Як зазначила жінка, обвинувачений неодноразово просив у неї вибачення, потерпіла вважає, що він дійсно щиро жалкує про вчинене. Тому претензій майнового чи морального характеру не має, з розумінням відноситься до того, що сталося, на суворому покаранні не наполягає, і вважає, що можна не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Отож, суд визнав винним водія та позбавив волі на 3 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Але на підставі статей 75, 76 КК України його звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *