Відключення світла, що стало загрозою життю

image
/ 06.04.2021 / 0 Коментарів

У Луцьку на Київській площі, 13, без попередження відключили електроенергію, через що виникла загроза життю літньої жінки, яка після коронавірусу перебуває вдома на кисневому концентраторі.

«У нас зранку без попередження відключили світло. Наша мама має ускладнення після коронавірусу. Її виписали з лікарні, однак вона досі перебуває на кисневому концентраторі, який працює на електроенергії. Через неочікуване вимкнення світла у неї паніка, адже вона постійно перебуває на кисні. Ми оперативно купили кисневий балончик, але ж ніхто не пояснює коли з'явиться світло і чому без попередження вимкнули. Це ж не лише одна наша мама – нині така ситуація в країні, що у нас дуже багато кисневозалежних людей перебуває вдома», - розповіла у телефонній розмові Яна Сидорчук.

На сайті ПАТ «Волиньобленерго» оприлюднено графік планових відключень мереж по районах і вулицях міста. Однак 6 квітня передбачалось вимкнення електропостачання на Київській площі лише до будинку №11, а не №13

Тож ми зателефонували на гарячу лінію, аби з'ясувати у чому проблема.

«Тринадцятий будинок ми не відключали. У нас планові роботи в 11-му будинку. Ми про це попереджали. Можливо відключення зробив балансоутримувач – ОСББ чи ЖЕК. Телефонуйте туди. Ми не відключали 13 будинок», - відповіли нам на гарячій лінії.

Чоловік хворої пенсіонерки, яка саме перебуває на кисневому апараті, розповів, що відключення відбулось через ремонтні роботи, які проводять у магазині на першому поверсі будинку №11. Вони намагались з'ясувати усе в голови ОСББ, яка мешкає у тому будинку, та не змогли до неї додзвонитись.

«Тут на місці колишнього «Вопаку» буде відкриватись «Сільпо». Зараз вони саме проводять ремонтні роботи. Я думаю, їм не вистачає напруги, або кладуть нову лінію – от і відключили світло не тільки в 11-му будинку, а й у нашому 13-му. Там постійно ходять електромонтери. Але чому не попередили нікого?», - розповідає Микола.

В свою чергу ми зателефонували голові ОСББ Наталії Жарковій.

«Скоріше всього це аварія на підстанції. Тому що в 13-му будинку і в 11-му будинку немає світла. Це йде лінія загальна на 2 будинки. Ми вже викликали своїх електриків, щоб вони перевірили в щитовій. Я не знаю чи зможуть вони щось зробити. Бо це швидше за все аварія на підстанції. Я зробила заявку на «Волиньобленерго», щоб вони терміново перевірили підстанцію і чекаємо результатів», - каже очільниця об'єднання.

«Чому ні голова ОСББ, ні обленерго не попередили що буде відключення?! Вони мають можливість в екстрених ситуаціях давати підключення до електроенергії через другу лінію, якусь резервну мережу. Я почала телефонувати на обленерго і пояснювати, яка в нас ситуація. Єдині, хто оперативно відреагував – це «гаряча лінія» міської ради, яка нарешті додзвонилась і до голови ОСББ і до електриків. Але ж так не має бути. Роблять вони ремонт в тому супермаркеті. «Сільпо» небідна компанія – можуть привезти і працювати на своєму генераторі, але не відключайте інших споживачів. Це ж житловий будинок і тут мешкає багато людей і не одна наша мама лежить після ускладнення від ковіду. Добре, що в неї ситурація без кисневого концентрата не падає, але в ковідних людей, а особливо кисневозалежних трапляються напади паніки. Ви уявляєте чим може це все закінчитись? А раптом що, - хто за це відповість?», - нарікає донька хворої жінки.

Ми звернулись за коментарем на «гарячу лінію» мережі супермаркетів «Сільпо». Однак, оператор Валентина не спромоглась надати ніякої інформації.

«Ми не знаємо причини відключення. Ми можемо залишити звернення на магазин і вони самі з вами зв'яжуться для того, щоб повідомити цю інформацію. Ми відправимо звернення на магазин, але воно в нас розглядається протягом 1 робочого дня. У нас на жаль немає прямого зв'язку із магазином», - відповіла операторка колл-центру.

За півтори години у редакцію перетелефонували: адміністрація магазину запевнила, що не має відношення до відключення електроенергії в житлових будинках. Однак мешканці будинку переконані, що саме через ремонт у супермаркеті «Сільпо» нині виникли такі проблеми.

Тим часом, родичі хворої жінки були змушені придбати окремий кисневий балон на той період, доки не увімкнуть електроенергію. До слова, він вартує 400 гривень і його вистачає всього лишень на 80 вдихів. 

balon

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *