Відоме ім’я луцької «благодійниці», яка допомагала чоловікам тікати за кордон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відоме ім’я луцької «благодійниці», яка допомагала чоловікам тікати за кордон
image
Назар Тарадюк / 02.11.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку викрили схему незаконного переправляння військовозобов'язаних через кордон. За даними слідства, очільниця благодійного фонду у Луцьку разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Йдеться про керівницю благодійного фонду «Допоможемо разом Україні» Наталію Кушнір.

Про це повідомляє ІА ВолиньPost.

За інформацією слідства, військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гумдопомоги або вантажів для потреб ЗСУ. Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тис доларів США, а для бажаючих виїхати без повернення в Україну – 4 тис доларів США.

Правоохоронці затримали керівницю благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2 тис доларів США. Під час обшуків вилучили бланки заяв від «водіїв» з копіями документів, списки осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, троє жителів Луцька, серед яких – лікар Волинської обласної клінічної лікарні допомагали незаконно переправляти військовозобов'язаних через кордон України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *