Відомо про успішне застосування української далекобійної зброї

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відомо про успішне застосування української далекобійної зброї
image
Назар Тарадюк / 31.08.2023 / 0 Коментарів

Далекобійну зброю власного виробництва, уразивши ціль за 700 кілометрів, як повідомив Володимир Зеленський, успішно застосувала  Україна.

Імовірно, йдеться про аеродром у Пскові, де знищили кілька літаків. Про це Зеленський повідомив за результатами щоденної селекторної наради.

«Мінстратегпром [відзвітував] про власне виробництво. Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 кілометрів!» — написав президент.

Він не уточнив, про яку саме ціль говорить. Імовірно, йдеться про ураження безпілотниками літаків Іл-76 на аеродромі у Пскові. Від цього російського міста до кордону України по прямій — близько 700 кілометрів.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76 у Пскові. Скільки ще суден було пошкоджено — уточнюється.

У мережі вже з’явилися перші супутникові знімки аеродрому після атаки. Там видно, що пошкоджено щонайменше два літаки типу Іл-76. Частину аеропорту, де могли розміщуватися інші ушкоджені Іл-76, не видно через високу хмарність.

В рф заявляли, що ввечері 29 серпня та в ніч проти 30 серпня безпілотники масовано атакували різні обʼєкти на території країни. Вибухи зафіксували в Москві, Брянську та Рязані, а також на авіабазі в Пскові.

Зазначимо, що у Пскові розташований аеропорт спільного базування, тобто там розміщені як цивільні, так і військові літаки. Відомо, що на аеродромі базується 334 військово-транспортний авіаційний полк 18 дивізії військово-транспортної авіації рф.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *