«Відсутність електроенергії – це випробування. Треба потерпіти», - боєць з Ковеля

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Відсутність електроенергії – це випробування. Треба потерпіти», - боєць з Ковеля
image
Іра Поліщук / 26.11.2022 / 0 Коментарів

Ковельчанин Валентин Кузьмук останнім часом брав участь у звільненні української землі на Каховському напрямку. Перебуваючи довгий час на фронті, від постійних канонад, вибухів почав втрачати слух, тому його відправили на лікування.

Про це пишуть на сайті Ковельської міськради.

Ковельські медики допомагають Валентину з реабілітацією. Зараз у нього короткий перепочинок, можливість побути з рідними, поспілкуватись зі своєю чудовою родиною, якою він дуже пишається.

 Каже, що хоча у ці дні в місті немає світла, води, тепла, але ж у нас тут не все так страшно: «Наприклад, на півдні буває таке, що приїжджаєш у село, а там з десяти хат одна вціліла, всі інші – без вікон, дверей та даху. Уявіть, як людям, які там живуть? Вони приходять до військових, просять бензин для генераторів, щоб зарядити телефон. Нас там дуже чекають».

Валентин вважає, що українському суспільству варто потерпіти без світла деякий час, усвідомити, що захисникам та жителям прифронтових територій набагато гірше.

 «Відсутність електроенергії – це випробування для нашого народу. Наші військові йдуть у бій, не задумуючись про своє життя та здоров’я. Ми робимо це тому, що так потрібно. Ми захищаємо нашу державу. І так само в нас немає електрики, тепла. Тож і тут людям треба потерпіти. Головне, щоб Україна була вільною», – вважає боєць.

Ковельчанин наближав звільнення Херсона, а про те, що Херсон – наш, дізнався уже в потязі дорогою додому. Він каже, що там, на передовій, важливий кожен солдат.

«Долікуюсь – і повернуся на фронт. Хочеться звернутись до усіх чоловіків: знайте, що нам дуже потрібна ваша допомога, аби дати хлопцям, які воюють, перепочинок. Адже війна стосується не лише тих, хто зараз там, вона стосується всієї нашої держави, стосується кожного. А справжній чоловік має захищати свою сім’ю, свою Україну», – ділиться думками наш земляк.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *