Відвалюються шматки дерева, - луцький блогер про відомі «зелені» двері

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відвалюються шматки дерева, - луцький блогер про відомі «зелені» двері
image
Назар Тарадюк / 23.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку розсипаються відомі «зелені» двері, які відремонтували менше року тому за 71 тисячу гривень.

Про це повідомив блогер Максим Благовірний.

«У жовтні 2022 року їх було встановлено після "ремонту". Вони вже розсохлись, сантиметрові дірки між дошками, планками.

Справа ніби потрібна, закрутилась, ще у 2020 році. 2021 - двері зняли, відвезли. Війна. Вдалось от так відреставрувати та нашвидкуруч встановити. І не лише ці двері.

Всього було віддано на відновлення до Франика та вже встановлено 3 дверей: Словацького, 1, на вулиці Лесі Українки, 7 та вулиці Кривий Вал, 32. Робіт було виконано (згідно з інфою ІА "Волинські новини") на 400 тисяч грн. Може вже і ще якісь об'єкти встигли, я не знаю.

Якість робіт - незадовільна, і це треба виправляти!

Результат роботи Фабрика меблів та дверей "ХІТА" , КФ-Арма , громадська активістка - Mariya Kozakevych разом із місцевими ініціаторами з Луцька на чолі з Андрій Білан в рамках програми "Автентичний Луцьк".

За попередніми розрахунками у 2023 році передбачаються витрати на капітальні, поточні ремонтні роботи балконів розміщених на фасадній частині будинків, що виходять на проспект Волі або центральних вулиць міста, з коштів місцевого бюджету в сумі 2 мільйона гривень! Друзі - слідкуйте за якістю виконаних робіт, вимагайте гарантії на роботи, фіксуйте недоліки та вимагайте виправлення чи компенсації! І я би більше з таким підрядником не працював», - написав Благовірний.

А вже на початку липня реставратори повідомили, що поправили виявлені недоліки. 

"Двері на Словацького 1 (зелені) - наскільки розкішні настільки й складні. Двері хвойні. Хвоя м'яка. Частина старовинних елементів потребувала відновлення, втрачені і суттєво зіпсовані елементи довелось замінити на нові (звісно ж для нових елементів була використана якісна суха сировина). Ще однією суттєвою особливістю дверей є те, що вони не експлуатуються, позаду них глуха стіна, відповідно немає руху повітря, який би сприяв терморегуляції. І, найголовніше, торець будівлі з дверима виходить чітко на південь, весь день сонце шкварить в двері. В місцях, де старе й нове дерево стикуються, під впливом літнього агресивного прямого сонця і відсутності терморегуляції - виникли тріщини. За даних умов - це закономірне явище. Дерево - живий організм. Очевидно, потрібен час, турбота, розуміння процесів і належний супровід перш ніж різні по віку елементи врівноважаться за таких умов. Ми все поправили. Двері виглядають розкішно і продовжують тішити і надихати", - повідомив Юрій Козакевич.

Нагадаємо, у Луцьку хочуть відновити ще більше автентичних дверей та фасадів. У Івано-Франківську відреставрували столітні автентичні двері з трьох луцьких будівель.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *