Виїзд чоловіків за кордон на час війни можуть зробити «платним»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Виїзд чоловіків за кордон на час війни можуть зробити «платним»
image
Оля Коновалова / 30.05.2022 / 0 Коментарів

Запровадити "страховий внесок" для чоловіків, які під час війни хочуть виїхати за кордон. З такою пропозицією виступив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів. Він вважає, що війна з росією затягнеться на довго.

Про це радник глави МВС у своєму Telegram-каналі.

"Щодо виїзду чоловіків за кордон. Так, на жаль, війна на довго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду - це не заборонити або дозволити. Це питання як їхати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше", - йдеться в повідомленні.

За його словами, заборона на виїзд створює багато проблем, тому необхідно змінити підхід до регулювання виїзду

"Дві історії моїх знайомих. Один мав засіяти сотню тисяч гектар, але не мав дизеля. Знайшов у Румунії, але не міг відправити за ним українців. В результаті він найняв молдаван, які довезли в Україну, а потім тут переливали та доставляли на місце, оскільки молдавани не хотіли їхати в область з бойовими діями. Друга історія, знайомий до війни, не встиг підписати договір на постачання нашої продукції до Німеччини на кілька мільйонів доларів. Вже три місяці він не може виїхати й підписати договір, що дозволяє йому врятувати 300 робочих місць", - підсумував Андрусів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *