Військком з Закарпаття змушував солдатів будувати маєток: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Військком з Закарпаття змушував солдатів будувати маєток: що відомо
image
Назар Тарадюк / 07.08.2023 / 0 Коментарів

Тримання під вартою із правом внесення застави у 805 тисяч гривень - такий запобіжний захід Личаківський суд Львова обрав начальнику одного з відділів Ужгородського районного військкомату.

Слідство підозрює, що він використовував солдатів для будівництва власного будинку. Про це повідомляє «Суспільне» із зали суду.

Якщо підозрюваний внесе заставу, він звільняється з-під варти, але зобов’язується перебувати у своєму населеному пункті й здати паспорти для виїзду за кордон. Якщо заставу не внесуть, військком залишатиметься під вартою до 2 жовтня.

За даними слідства, підозрюваний змушував умотивованих та патріотично налаштованих підлеглих будувати йому маєток. З початку березня цього року низка військових замість служби щодня за вказівкою майора службовим транспортом їхала на будівельний майданчик. 

Викрили майора та його підлеглих просто під час будівельних робіт на об’єкті на початку серпня. Військкому повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 12 років за ґратами.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *