Водія, який у Луцьку збив чоловіка поза переходом, покарали умовно

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Водія, який у Луцьку збив чоловіка поза переходом, покарали умовно
image
Назар Тарадюк / 25.12.2022 / 0 Коментарів

Лучанина, який став винуватцям ДТП, збивши на проспекті Соборності чоловіка у 2019 році, покарали умовно.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 7 лютого на проспекті Соборності о 5.30. Рухаючись зі швидкістю 30 кілометрів на годину, водій Fiat Doblo Сергій Л. під’їжджав до регульованого пішохідного переходу, який в той час працював в режимі жовтого сигналу. Однак керманич не помітив чоловіка, який переходив дорогу поза переходом, та збив його. Внаслідок ДТП потерпілий 1978 року народження отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Згідно висновку експертизи, водій мав технічну можливість уникнути дорожньо-транспортної пригоди. Керманич також визнав вину під час розгляду справи, попросивши суд суворо його не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки на його утриманні перебуває троє малолітніх дітей, а він неофіційно працює таксистом, що є його єдиним джерелом доходів.

Потерпілий, своєю чергою, поклався на думку суду щодо міри покарання. У підсумку суд вирішив три роки реального терміну для винуватця ДТП замінити на два роки умовного покарання.

Також суд частково задовольнив цивільний позов постраждалого, стягнувши на його користь майже 17 тисяч гривень матеріальної шкоди та 15 тисяч моральної шкоди.

Нагадаємо, луцький суд призначив три роки тюрми 34-річному водієві, який у березні цього року спричинив п'яну ДТП. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *