Волинь допоможе забезпечити волноваську тероборону теплою формою

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинь допоможе забезпечити волноваську тероборону теплою формою
image
Оля Коновалова / 28.09.2022 / 0 Коментарів

Будучи на Волині очільник Волноваської районної ради Сергій Демченко розповів, що влада району змушена працювати дистанційно та здебільшого займатись питаннями гуманітарної допомоги місцевому населенню, оскільки п’ять найпотужніших громад району із восьми перебувають під окупацією. Уся промисловість залишилась на окупованих територіях. На підконтрольних є лише кілька діючих сільгосппідприємств та фермерських господарств. За таких умов важко забезпечити усім необхідним Волноваський батальйон тероборони, зокрема, є гостра потреба у зимовій амуніції.

Батальйон налічує понад пів тисячі бійців, повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

"Наша задача – підтримати захисників, тим більше між Волновахою і Луцьком підписано Меморандум про співпрацю, тож до підтримки залучимо і владу Луцької громади.

Крім того, учора на засіданні Ради оборони було прийняте рішення про виділення 27 млн грн з обласного бюджету на забезпечення місцевих підрозділів тероборони теплою військовою формою. Однак жодна вітчизняна швейна фабрика не має змоги виконати такий обсяг роботи. Гуманітарні вантажі надходять до нас уже не так активно, як у перші місяці війни, але ми звертаємось до усіх волонтерських організацій, які зараз працюють із закордонними партнерами, щоб вони максимально займались пошуком зимового обмундирування для наших бійців", - зазначив Недопад.

За словами Сергія Демченка, бійці батальйону мають високий бойовий дух, патріотично налаштовані, готові до захисту України та боротьби з російським агресором.

"Тому підтримка їх – це наш спільний обов’язок. Ми не залишимо побратимів з Волновахи сам на сам із цією проблемою, спробуємо акумулювати частину коштів та спрямувати їх на забезпечення батальйону тероборони", - додав голова облради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *