Волинські депутати заборонили упц мп на території області

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські депутати заборонили упц мп на території області
image
Оля Коновалова / 11.04.2023 / 0 Коментарів

Депутати Волинської обласної ради заборонили діяльність упц мп на території області. 

Відповідне рішення народні обранці ухвалили сьогодні, 11 квітня, на позачерговій сесії.

Раніше депутати вже звертались до центральної влади з вимогою заборонити діяльність упц мп на території України, втім до сьогодні таке рішення не ухвалене.

"Зараз виникла нова хвиля протестів, тож ми повинні вкотре показати свою позицію та звернутись до президента України, органів місцевого самоврядування та органів державної влади нашої області спонукаючи їх до вчинення подібних дій. Лише в 2022 році СБУ відкрила 52 кримінальних провадження проти 55 священнослужителів упп мп включно з 4 архієреями", - зазначив Юрій Поліщук.

Та додав, що на сьогодні у ВР зареєстровано ряд законопроєктів про заборону діяльності релігійних організацій, які мають зв’язки з країною-агресором. Зокрема, законопроєкти №8221 та №8262, які на думку волинських депутатів треба проголосувати невідкладно. 

"Законопроєкт №8221 передбачає заборону діяльності рпц і організацій, які визнають прилеглість до неї, а також скасувати всі їхні майнові права. 
Законопроєкт №8262 – доповнює попередній законопроєкт та передбачає внесення змін  до інших законопроєктів, зокрема закон "Про свободу совісті та релігійні організації" та оренду державного та комунального майна. Були б ці норми внесені раніше, то перехід до ПЦУ був би спрощений і зайняв би менше часу. Крім того, передбачається зміна, що рішення про перехід прийматиме 2\3 від учасників зборів, а не всієї парафії, як це було раніше. Водночас монастирі зможуть самостійно вирішувати та змінювати підлеглість", - пояснив Юрій Поліщук.

Зазначимо, що раніше ми поспілкувались з адвокатом Василем Самолюком та намагались з'ясувати чи мають подібні рішення юридичну силу. Читайте у матеріалі Простими словами. За яких умов реально «виселити» упц мп.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *