Волинські медики прооперували бійця, якому розтрощило коліно

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські медики прооперували бійця, якому розтрощило коліно
image
Назар Тарадюк / 29.04.2023 / 0 Коментарів

Під час виконання бойового завдання військовослужбовцю Володимиру розтрощило коліно.

Бійця прооперували у Волинській обласній лікарні, а зараз на нього чекає тривала реабілітація, – розповів Суспільному військовий.

Володимир пішов на фронт добровольцем у 2022 році. В боях отримав дві контузії: першу — на шахті "Бутівка" 27 липня, другу – у січні цього року, – розповідає військовий. Каже, спочатку знепритомнів, а коли отямився, то зрозумів — коліно розтрощене.

"Стояв на СП-шці, о 3-ій ночі, в районі Красногорівки, прилетіла міна ця раптова. Я не чув ні входу, ні виходу. Дочекалися шостої години, нас змінили… Нога боліла, ніхто туди не ліз, я не думав, що настільки серйозно. Надколінник довелося видалити", – розповідає чоловік.

Лікарі діагностували в пацієнта некроз передньої поверхні суглоба і надколінника – говорить медик Микола Пемпко. З його слів, щоб закрити раневий дефект, пацієнту провели пластику медіальним литковим м’язом, який зверху накрили вільною автошкірою.

"Є ознаки того, що м’язевий клапоть у Володимира живий, оскільки він скорочується під час подразнення. Аби рана на суглобі загоїлася, знадобиться щонайменше півроку", – говорить лікар.

Далі військовослужбовець очікує на надколінний протез. Потім — ще кілька місяців реабілітації.  Військовослужбовець Володимир каже, що після операції почуває себе добре. Чекає якнайшвидшого одужання, бо планує повернутися на передову.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *