Волинським школам не вистачає шкільних автобусів. Чи придбають їм нові?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинським школам не вистачає шкільних автобусів. Чи придбають їм нові?
image
Оля Коновалова / 09.11.2022 / 0 Коментарів

Для деяких волинських шкіл до кінця навчального року придбають автобуси.

Про це під час візиту на Волині повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Цим питання зацікавились деякі волинські громади, зокрема Локачинська, в яких з початком повномасштабного вторгнення забрали автобуси на різні потреби.

"Ми змогли власними силами за допомогою ОВА купити 1 автобус, але цього недостатньо. Тому хотілося б до кінця року мати ще хоча б один", - зазначив представник Локачинської громади.

На це Сергій Шкарлет запевнив, що така ситуація по всій Україні, але закупівля нових автобусів йде. 

"750 мільйонів гривень субвенції, які були спрямовані на закупівлю автобусів - вони не вилучені, тому автобуси будуть. Окрім того, 70 автобусів Україна отримає від донорів, які нас підтримують! Цього року ми закупили 480 автобусів, а загалом по Україні нестача - 3133 шкільних автобуси", - зазначив Шкарлет.

Окрім того, що транспортна засоби вилучали на воєнні потреби країни, на Волинь приїхало багато переселенців, відтак потреба у транспорті тільки зросла. За словами Сергія Шкарлета, на Волині в освітній процес інтегровані 2100 учнів, які приїхали з інших областей.

Заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко повідомив, що до середини грудня вже будуть визначені переможці тендерів, тож деякі освітні заклади регіону матимуть нові автобуси.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *