Волинян закликають робити щеплення від COVID-19

image
Оля Коновалова / 13.07.2021 / 0 Коментарів

На сьогодні в області, окрім планових щеплень, триває вакцинальна кампанія від COVID-19. Однак, є необхідність активізувати цей процес. Тим більше, що все більше випадків штаму Дельта виявляють у нашій державі. Зокрема, випадки виявлені в Києві та Закарпатській області. Тож на Волині вирішили затвердити план заходів та визначити відповідальних на місцях.

Про це у facebook написав Юрій Погуляйко.

Як відомо, усі обласні лабораторні центри МОЗ, у тому числі у Волинський лабораторний центр, переформатовані в центри з контролю та профілактики хвороб. Окрім зміни назви, установі додали додаткові функції з профілактики і попередження захворювань та реагування на надзвичайні ситуації.

Як зауважила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, нині триває передача функцій від центру громадського здоров’я до центрів контролю та профілактики хвороб, що є своєрідним перехідним періодом.

Однак, доки триває перехідний період вирішили функції організації імунізації покласти тепер на Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України (попередня назва «Волинський лабораторний центр»).

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук зазначила, що медичні заклади на сьогодні мають достатню кількість вакцин та бригад для проведення щеплень від COVID-19. Однак, рівень вакцинації в області від COVID-19 недостатній.

«На сьогодні у Волинській області проведено 47 883 щеплень. Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, щоденно у липні в області повинно проводитись близько 3,5 тисяч щеплень. Наразі у нас близько 2 тисяч. Окрім того, в області працює 4 вакцинальні центри, у яких щеплені менше тисячі осіб. Це недостатньо, тому прошу включитись у роботу задля збереження здоров’я населення Волині», - наголосила Людмила Тимощук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *