Волонтерський DESANT з Волині у зоні бойових дій. ФОТО

image
/ 27.10.2021 / 0 Коментарів

З нагоди святкування Дня захисника і захисниці України, який відзначають 14 жовтня, волинські волонтери організували збір допомоги і вирушили привітати зі святом вояків, які несуть службу в зоні ООС.

Організували збір допомоги і поїздку підприємець і депутат Торчинської селищної ради Василь Пристайчук, бізнесмен Віталій Лісецький і громадська діячка, член «Національного корпусу» Ірина Ющук з містечка Рожище. До цього долучилась і журналістка видання «Інсайдер Медіа» Еля Коротинська. Також до поїздки доєдналась донька Віталія Лісецького - Софія, та настоятель храму села Зубильне, отець Дмитро Сагатий.

Попередньо ініціатори сформували список речей, яких потребують бійці на сході. Вдалось зібрати багато овочів, консервації, м’ясних виробів, масло та сири Рожищенського заводу, торчинські соуси, кабанчик, гумові утеплені чоботи, лопати, сокири, шини і звісно ж медикаменти.

 

«Ми вже їздимо з 2014 року по всій лінії розмежування. Позаду вже більше 100 виїздів. На кожну поїздку задіяно без перебільшення до 100 людей, навіть Львівську область, Броди. Задіюємо Луцьк, Рожище, Торчин, Зубильне, десятки сіл в округах. І ще 10 підприємців і підприємств», - розповідає Василь Пристайчук.

Загалом за понад 3 дні поїздки волонтерський десант з Волині подолав майже 4000 кілометрів, об’їхавши лінію розмежування від КПВВ «Золоте» на Луганщині до позицій добровольців ДУК у населеному пункті Павлопіль.

«Всі думають, що хлопці на сході забезпечені усім. Особливо ті, що воюють в складі ЗСУ. Та це далеко не так. А що вже говорити тим, хто воює у добровольчих батальйонах? А таких на сході досі багато», - розповідає Ірина Ющук.

Детальніше про поїздку, відбудову прифронтової зони, умови проживання вояків і обстріли з РПГ Еля Коротинська розповість у 4-серійному спецрепортажі Волонтерський DESANT.

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *