Волиняни сплатили понад півмільярда грн військового збору

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волиняни сплатили понад півмільярда грн військового збору
image
Назар Тарадюк / 01.10.2024 / 0 Коментарів

З легальних доходів волинян за підсумками січня-серпня 2024 року сплатили 511,2 мільйона гривень військового збору.

Сума перерахованого до держбюджету військового збору в області на 47,1 мільйона, або на 10,1 відсотка  перевищує аналогічні показники торік, - інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Основне джерело надходжень військового збору – відрахування із легально виплаченої заробітної плати.

«Дбати про фінансування армії повинен кожен відповідальний громадянин держави. Тож якщо ви працюєте легально – щомісяця робите вагомий внесок в обороноздатність країни. Роботодавці, які використовують лише задекларовану працю, теж підтримують країну чесною сплатою податків і водночас піклуються про соціальний захист своїх працівників», - коментує  в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що існуючі неофіційні робочі місця – це втрати бюджету та позбавлення найманих осіб соціального захисту від держави у разі настання страхового випадку. Фахівці ДПС в межах компетенції вживають комплекс заходів, передусім роз’яснювального характеру з тим, щоб не допустити бюджетних втрат і порушення прав  громадян на гідну оплату працю та соціальні виплати.   

Нагадаємо, що порядок оформлення трудових відносин із найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:

- укладення трудового договору;

- оформлення наказу про прийняття на роботу;

- повідомлення Державної податкової служби.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *