Волинська митниця за місяць перерахувала до держбюджету 2,65 млрд грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинська митниця за місяць перерахувала до держбюджету 2,65 млрд грн
image
Назар Тарадюк / 04.08.2023 / 0 Коментарів

До держбюджету із зони діяльності Волинської митниці у липні 2023 року скерували 2,65 млрд грн.

Доведений індикативний показник виконали на 102 відсотки, сума перевиконання склала 50,8 млн грн, - зазначають на сторінці митниці.

Додають, що порівняно з червнем збільшилися митні платежі, які суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності сплачували під час ввезення в Україну мінеральних добрив, телефонних апаратів, легкових авто, автозапчастин та тракторів. Водночас зменшилися обсяги ввезення термічного скла, вантажних транспортних засобів, бананів, вживаного одягу.

У розрізі митних постів найбільше оподатковуваний імпорт оформляють в обласному центрі - Луцьку. Відтак, митний пост "Луцьк" лідирує у сумах платежів. Його вклад в загальну скарбницю за підсумками липня - 1,2 млрд грн (майже половина зі сплачених у зоні діяльності митниці). Наступним бюджетоформуючим митним постом став "Ковель" із фактичним показником 820 млн грн. На решті митних постів "Ягодин", "Володимир", "Устилуг" у цей період адміністрували загалом понад 620 млн грн.

Під час митного оформлення товарів зі звільненням від платежів на підставі законодавчих актів у липні 2023 року суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності надали пільг на загальну суму 465 млн грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *