В рамках унікального проєкту волинські хірурги стажуються в Австрії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В рамках унікального проєкту волинські хірурги стажуються в Австрії
image
Оля Коновалова / 26.01.2023 / 0 Коментарів

Хірурги з Волинської обласної клінічної лікарні проходять стажування в одній з клінік австрійського міста Грац, в рамках одного з важливих проєктів БО БФ «ВОЛИНЬSOS».

Про це повідомила волонтерка Наталя Ариванюк.

«Спільно з LKH Graz (Австрія м. Грац), ВОКЛ за підтримки фонду Auxilium Graz та посольства України в Австрії, зокрема Першому заступнику посла України в Австрії Володимиру Олександровичу Коломійцю перших чотири лікарі з України приступили до першої сесії стажування, обміну досвідом та спільного проведення операцій зі своїми австрійськими колегами. Таких сесій буде кілька за різними напрямками лікування.

Висловлюємо окрему подяку організації небайдужих людей фонду «Auxilium», які сповідують цивілізаційні цінності за свободу, рівність, МИР і є нашим надійним партнером в допомозі з медичним забезпеченням шпиталів. Подарунки дітям, ліки та інша допомога, яку ми отримали від вас — безцінна», – написала волонтерка.

«Буквально через кілька тижнів після початку війни в Україні ми, група друзів, заснували наше об’єднання «Auxilium – ми допомагаємо людям», щоб мати можливість швидко і небюрократично допомагати.

Ми – це три лікарі, органічна ферма, розробник програмного забезпечення, продавець і універсал – нас об’єднує одне бачення: надати швидку та легку допомогу там, де вона потрібна. Разом ми змогли відправити велику кількість транспортів з різними видами допомоги в різні куточки України. Починаючи з медикаментів, медобладнання, засобів захисту, перев’язувальних матеріалів, їжі, одягу, кормів і ліків для тварин, предметів гігієни, інвалідних візків, меблів, електрообладнання, генераторів до 1300 різдвяних подарунків для дітей в Україні.

Крім транспорту, ми також підтримали та ініціювали кілька проєктів тут, в Австрії, щоб полегшити людям, які прибувають сюди, також щодо медичного обслуговування тут. Auxilium також підтримує інші проєкти тут, у Ґрац, такі як забезпечення продовольством нужденних, фінансова підтримка потребуючим або медична допомога новоприбулим біженцям з різних країн.

У нашому поточному проєкті ми організовуємо стажування для молодих хірургів з Луцька тут, в університетській лікарні Граца. Менш ніж за 3 тижні також відбудеться благодійна подія, на якій виступатимуть українські художники та музиканти. Ми хочемо зібрати гроші для нашої партнерської лікарні в Луцьку», - заявляють у Auxilium.

Нагадаємо, на Волині лікарі за 500 грн консультуватимуть у позаробочий час.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *